Steiger huren Schiedam

Een steiger is een constructie van pijpen en loopplanken van hout of metaal, die het mogelijk maakt om te bouwen of onderhoud te plegen op plaatsen die vanaf de grond niet of niet goed bereikbaar zijn. Het is een tijdelijke constructie die gebruikt kan worden bij de bouw van een pand van 10 verdiepingen, maar ook om een reparatie aan een woonhuis te kunnen uitvoeren. Wil u uw dak renoveren of een dakkapel plaatsen? Dan kan steiger huren Schiedam uw werkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijken. steiger huren

Veilig en stabiel werken

Steiger huren Schiedam. Of u nu een steiger huurt voor uzelf of voor de werklui die de klus voor u gaan aanpakken: veiligheid gaat voor alles! Veel ongevallen op werkplaatsen houden verband met steigers. Het is dan ook van groot belang een geschikte en veilige, wettelijk goedgekeurde steiger te huren. Vaak kunnen de onderdelen op locatie bezorgd worden, waarna de pijpen en planken met schroefloze verbindingen op een snelle en gemakkelijke manier in elkaar gezet kunnen worden. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen het over te laten aan de specialisten van het leverende bedrijf.

Type steigers

Er zijn verschillende soorten steigers beschikbaar bij steiger huren Schiedam, namelijk vaste en mobiele. Een vaste steiger wordt naast of voor een gebouw gebouwd en kan daarna niet in zijn geheel verplaatst worden. Door staanders aan beide zijden van het werkplatform kan de steiger wel onafhankelijk, dus zonder steun van het gebouw, blijven staan. Een mobiele steiger, ook wel rolsteiger genoemd, is gemonteerd op wielen en kan hierdoor wél naar een andere locatie verplaatst worden.

Welke steiger huren?

Naast het verschil in vaste en mobiele steigers is er ook nog onderscheid te maken in steigers en de klussen waarvoor zij het meest geschikt zijn.

Gevelsteiger huren Schiedam

Zo zijn er gevelsteigers: deze worden vaak gebruikt vanwege hun veelzijdigheid en snelle op- en afbouwmogelijkheden. Deze steiger kan geplaatst worden op verschillende soorten ondergrond en door de geringe breedte past hij bijna overal tussen. De gevelsteiger wordt vaak gebruikt bij werkzaamheden zoals schilderen en voegen.

Kamersteiger huren Schiedam

Kamersteigers zijn lichtgewicht steigers en zeer geschikt voor particulier gebruik. Ze zijn compact, dus ruimtebesparend, eenvoudig te vervoeren en snel te monteren. Daarnaast zijn ze stabiel en veilig, makkelijk verplaatsbaar en binnen en buiten te gebruiken.

Geschorste steiger huren Schiedam

Tevens zijn er geschorste steigers: deze hebben een platform dat verhoogd en verlaagd kan worden. Dit is het type steiger dat vaak gebruikt wordt door glazenwassers die op hoogte werken.

Steiger huren per project verschillend

Voor u een steiger gaat huren bij steiger huren Schiedam, moet u eerste bepalen welke geschikt is voor het project waar u mee bezig bent, hoe lang u de steiger denkt nodig te hebben en welke huurprijs binnen uw budget past. Het is aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken om zo de beste prijs te vinden. Een aantal online verhuurzaken hebben een handige tool, waarbij u met filters kunt aangeven waarvoor u de steiger wil gaan gebruiken. U krijgt dan een deskundig advies en weet dan zeker dat u een geschikte en bovenal veilige steiger gaat gebruiken voor uw werkzaamheden.

Steiger huren Schiedam: Handig om te weten

Lees, voor u een steiger gaat huren, eerst altijd goed de voorwaarden en condities van het verhuurbedrijf door! Vaak dient er vooraf een borg betaald te worden, per bank of contant. In deze voorwaarden staan ook de eisen voor het gebruik van de steiger, zoals bijvoorbeeld het soort ondergrond waarop deze gebruikt mag worden. Ook kan hierin vermeld staan, dat u eventueel benodigde vergunningen voor het plaatsen van de steiger zelf dient aan te vragen. Na het ondertekenen van deze voorwaarden en condities bent u zelf aansprakelijk voor enigerlei schade die voortkomt uit het gebruik van de gehuurde steiger.

Steiger huren Schiedam [Demontratie opbouwen rolsteiger]